Trance in januari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in januari. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

We sloegen de releases in december over. En dat was wat betreft trance niet zo héél erg. Nieuw werk kwam maar mondjesmaat uit en ik moest elke week weer schrapen om de Spotify-lijst nog enigszins van nieuwe input te kunnen voorzien. Gelukkig stonden de labels op 7 januari 2022 weer te trappelen om nieuw materiaal over ons uit te storten. De lijst is dus weer goed gevuld. Voor mijn top 3 pik ik er echter nog drie van vorig jaar uit. Gewoon, omdat het zo jammer is als deze door alle festiviteiten misschien aan je voorbij zijn gegaan.

Talla 2XLC & DJ T.H. feat. Cari – Just As You Are

FUTURE SEQUENCE

Hij viel amper op. Uitgebracht op het voor mij betrekkelijk onbekende label FUTURE SEQUENCE had ik een tip van een ander nodig. Maar toen ik het hoorde was ik dan ook direct verkocht. Wát een plaat is ‘Just As You Are’. Natuurlijk, de vocalen van Cari zijn altijd fijn om te horen, maar het geheel van de sfeer, de opbouw, de breakdown, de lyrics, de melodie en de synths is gewoon uitmuntend

Veteraan Talla 2XLC staat aan de wortels van de dance. Hij was degene die in 1983 in zijn platenzaak in Frankfurt alle elektronische muziek bij elkaar zette en er het labeltje ’techno’ aan gaf. Hij was het die vervolgens de melodie in die techno bracht en daarmee de randvoorwaarden schepte voor het nieuwe genre ’trance’. En al is hij al meer dan veertig jaar actief in de elektronische muziek, hij weet nog steeds precies welke knopjes hij in moet drukken om de juiste snaar te raken.

Voor ‘Just As You Are’ sloeg hij de handen ineen met landgenoot DJ T.H., een naam die ik in het verleden al regelmatig tegenkwam als ik weer eens een fijne productie hoorde. En dan óók nog Cari erbij, die met haar engelachtige vocalen van nagenoeg elk trance-liedje een meesterwerk maakt. Tja, dan heb je mij hoor! Genieten!


Ben Nicky x Distorted Dreams – We Come 1

Xploded Music

Hij is alweer van even geleden. Maar ik hoorde hem nét te laat om hem mee te nemen voor de releases van november en omdat we ons in december focusten op onze eindejaarsreeks laat ik jullie nu alsnog kennis maken met deze rammer.

In zijn samenwerking met Distorted Dreams neemt Ben Nicky ons weer even terug naar het begin van de zeroes, toen het origineel van Faithless in de hitparades stond. Maar tegelijkertijd staan we ook weer te raven bij de HQ-stage van Dance Valley waar de hardhouse-beats van o.a. Tom Harding en DJ JP door de speakers worden gepompt.

Een trip down memory lane dus. Maar met een moderne touch. Niet bepaald onbekend terrein voor de dj, die met zijn werk inmiddels een groot deel van het elektronische muzikale spectrum beslaat: van psytrance tot hardstyle. ‘We Come 1’ is een banger die het beste tot zijn recht komt tijdens een indoor festival. Heerlijk rammen!


Norni – Prince Of Persia

AVA Recordings

Bij het zoeken naar een fijne uplifter om mijn top 3 te completeren kwam ik uit bij de Russische Norni. Met zijn vaste duopartner Eximinds en zanger Joe Jury bracht hij op 17 december al het wonderschone ‘Fall Apart‘ uit.

Maar een week later volgde er nóg een prachtplaat, op eigen kracht: ‘Prince Of Persia’. Qua synths misschien niet het meest origineel, maar de wijze waarop hij hiermee vervolgens de melodie vormgeeft, maakt dat het uitstaat tegen de rest. En dat lukt hem elke keer weer. Houd deze dj daarom goed in de gaten, want als hij op dit tempo en met dit soort materiaal blijft doorgaan, gaan we nog veel van hem horen!


Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases in januari: