HOUSE

Beats2dance

Current track

Title

Artist

Background

Zondag interview met Sander van Doorn

Written by on January 12, 2020

Wat staat er nog op de planning?
Ik ben met een aantal samenwerkingen bezig voor zowel Sander van Doorn

favoriet

als Purple Haze en deze worden allemaal in 2020 gereased. Kan er op dit moment nog niet heel veel over zeggen, maar het zijn allemaal hele interessante. En naast deze collaps komen er ook veel singles aan en heel misschien een nieuw album!

Hoe zie je het jaar 2020 voor je? Waar hoop je op? En waarom hoop je daar op?
Ik heb heel veel zin in 2020! Er komt veel interessante muziek aan, staan mooie shows op de planning en mijn dochtertje wordt 1 jaar!

In 2013 richtte je samen met Spinnin’ Records het recordlabel Doorn Records op. Hoe is dit in de loop van de jaren gegaan?
Heel goed! Doorn records is alleen maar gegroeid sindsdien en ik vind het belangrijk om te focussen op nieuwe talenten. Ik wil graag een platform bieden voor goede producers en wij maken geen verschil of iemand al naamsbekendheid heeft of niet. Het gaat om de kwaliteit van de muziek. Ik denk ook dat op dit moment qua sound echt op een lijn zitten met waar ik zelf voor sta. In mijn sets bijvoorbeeld draai 90% eigen tracks / Doorn tracks dus zegt al heel veel.

En op wat voor manier(en) gaat het er aan toe bij het label? Hoe werken jullie bijvoorbeeld?
Aan Doorn records werken we met een best behoorlijk team in samenwerking met Spinnin Records. Ik krijg zelf veel Demo’s opgestuurd maar Spinnin ook dus samen met de A&R van Spinnin bepalen we welke tracks goed zijn en/of geven we feedback. Ik wil graag bouwen aan onze talenten dus daar stoppen we ook veel tijd in. Vanaf het moment dat een track getekend is dan wordt een promo tijdlijn gemaakt om de track de best mogelijk promotie te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld socials, maar ook uitsturen naar radiostations, andere DJ’s en zelf draai ik de track ook in mijn eigen sets. Wanneer een track gereleased is wordt deze gepitched bij streaming platforms, zodat die daar ook meer bereik krijgt en blijft de standaard promo doorlopen om het beste er uit te halen.

Er wordt de laatste tijd vaker gesproken over dj’s die het zwaar hebben met het ”dj-leven”, het is niet altijd even rooskleurig. Hoe houd jij de balans tussen carrière en ”prive”? Wat werkt goed voor jou en waarom?
Ik probeer zoveel mogelijk shows achter elkaar te doen en een continent. Dan valt reis er naar toe mee. Maar dit is niet altijd haalbaar, dus soms zit je alsnog langer in het vliegtuig dan dat je in een bepaald land aanwezig bent en verder probeer ik doordeweeks gezond te leven en voldoende slaap te pakken zodat je weer vol energie zit voor het weekend.

En tot slot: Is er nog iets wat je in de komende jaren hoopt te bereiken? Of kun je al iets noemen waar je trots op bent?
Ik wil heel graag weer aan een nieuw album gaan werken. Of dit een Sander van Doorn

favoriet

of een Purple Haze album gaat worden dat weet ik nog niet. Maar dit is zeker een doel! En hiernaast lijkt het mij ook ontzettend tof om filmmuziek te gaan schrijven. Dit is zeker een doel wat ik voor ogen heb voor een paar jaar!